Kun je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik hier voor de online versie.
pluryn
pluryn
6 april
pluryn
 
 
Eindelijk weer Hypolitus-dag!

Het was even geleden.
Maar eindelijk kon het weer:
De Hypolitus-dag in Rij-hal Bergharen.
Het was een dag vol paarden-plezier!
Kijk maar mee

CAP

 

Dag vol paarden-plezier

 
BEKIJK DE NIEUWSFLITS >>
 
 
Drie-boompjes-met-betekenis-vierkant 3 belangrijke boompjes

3 jonge berken-boompjes.
Die zijn nieuw bij Jan Pieter Heije.
De boompjes hebben betekenis:
Ze wijzen op de toekomst van Pluryn.
Hoe dat precies zit.
Dat zie je in deze nieuws-flits ...
 
WIJ-magazine Jongeren-raad in WIJ-magazine

Ken je WIJ-magazine?
Dat is een blad voor en door jongeren.
Jongeren uit Maarsbergen staan in het blad:
Caitlin, Twan, Romy, Marica, Romy, Luciano, Anouar en Alana.
Ze zijn lid van de jongeren-raad.
Wat ze precies doen bij de jongeren-raad?
En waarom de raad belangrijk is?
Je leest het hier ...
 
Politie Steffie over de politie

Wat de politie precies doet.
Wat een aangifte is.
En wat je rechten als slachtoffer zijn.
Steffie legt 't je allemaal uit.
En ben je benieuwd naar andere onderwerpen?
Wil je meer weten over geld, relaties of computeren?
Steffie helpt je verder.
 
Kippen-soep met rijst

Zo maak je 't klaar:

1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
3. Maak de groente schoon.
4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
5. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
6. Voeg de prei, de sperziebonen, het water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente 10 minuten.
7. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
8. Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
9. Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met wat peper. Geef er brood bij.

Eet smakelijk!

Kippensoep
Wat heb je nodig?
* 50 gram zilvervliesrijst
* 5 gram gember
* 1 ui
* 250 gram prei
* 100 gram wortelen
* 100 gram sperziebonen
* ½ eetlepel kerrie
* 1 eetlepel olie
* 600 ml water
* ¼ kippenbouillontablet
* 200 gram kipfilet
* peper
* 4 volkoren boterhammen
 
Werken bij BliXem
Je ontvangt en bedient de gasten bij eetcafé BliXem
LEES HIER MEER OVER DE VACATURE >>
 
Website Kijk op
WWW.PLURYN.NL
Email of e-mail:
REDACTIE@PLURYN.NL
Telefoon of bel:
088 779 20 50
Website Pluryn plein Twitter Facebook Google Plus Youtube
Wil je geen informatie van Pluryn meer ontvangen?
Klik hier om je uit te schrijven.
Copyright © 2014 Pluryn