Kippen-soep met rijst
Zo maak je 't klaar:
1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
3. Maak de groente schoon.
4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
5. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
6. Voeg de prei, de sperziebonen, het water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente 10 minuten.
7. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
8. Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
9. Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met wat peper. Geef er brood bij.
Eet smakelijk!
|
* 50 gram zilvervliesrijst
* 5 gram gember
* 1 ui
* 250 gram prei
* 100 gram wortelen
* 100 gram sperziebonen
* ½ eetlepel kerrie
* 1 eetlepel olie
* 600 ml water
* ¼ kippenbouillontablet
* 200 gram kipfilet
* peper
* 4 volkoren boterhammen |
|